fredag 27. november 2015

PROGRAM HØST 2015 / VÅR 2016

PROGRAM HØST 2015 / VÅR 2016


Norsk  Ornitologisk Forening  Kr.Sand og Omegn Lokallag

Stiftet 1977


NB! Du som IKKE mottar dette programmet på mail, men har tilgang mail, bes
registrere mailadresse til ofjeld2@gmail.com.

                                   
Ons. 18. nov.:          Ett år som fuglekikker:
                                    Lasse Middling-Jensen Gautestad har gjenopptatt hobbyen han hadde som gutt, nemlig fuglekikking. Lasse jobber i dag som fotograf, og det er ikke lite han har tatt bilder av i løpet av dette året. Mye av materialet vil han vise fram i kveld. 

                                    Fuglekikking i Hellas:
                                    Hellas er et land som er verdt et besøk for de som er fugleinteresserte. Etter lengre opphold i landet, kjenner Rune Andersen landet godt, og vil presentere opplegg for å ta våre fjærkledde venner nærmere i øyesyn.

Søn. 22. nov.:          Førjulsstemning på museet! Da nærmer det seg desember. For å   skape julestemning, samler muséet likesinnede og naturinteresserte til en fredelig dag med masse aktiviteter. NZF bidrar i år med aktivitet ”Lag hus til dyrene”, hvor du kan bli med å lage nyttige julegaver, hva med en flaggermus kasse til nattflygerne våre, et humlehotell til viktige brumlebasser som ikke lenger har så mange steder å være.             Hos NOF kan du snekre fuglekasser for å sikre en samarbeidsvillig myggjeger i hagen.


Fre.  4. des.:             «SOSIALT SAMVÆR»
            Desember har vist seg å være en dårlig måned til inneforedrag. Mange har nok med juleforberedelsene. Derfor tar vi, som har anledning, en sosial sammenkomst med film og en matbit. Mail vil bli sendt ut i forkant om tid og sted, så får vi loddet stemningen i denne førjulsstria.     

Søn. 10. januar:      VANNFUGLTELLING.
            Vi fortsetter overvåkingsprogrammet til NOF Vest-Agder for å skaffe viktige data om bestanden av overvintrende vannfugler. Vi deler oss i grupper og registrerer fugl ved vann og sjø i Kristiansands-distriktet. Kontakt Hans Kristian Fjeldsgård innen 7. januar dersom du ønsker å delta. Resultatene legges så inn på www.artsobservasjoner.no

Ons. 13. januar:      ÅRSMØTE:
            Vanlige årsmøtesaker med gjennomgang av årsmelding, regnskap, valg av styre m.m. Det blir en kort lysbildesekvens fra noen av foreningens medlemmer fra fugleåret 2015 i bulletinområdet samt trekning i fotokonkurransen.  
NB! Fortsett og send inn bidrag! ( Se nærmere opplysninger bak i programmet)  Servering av mat og drikke.


Ons. 10. februar:  «ODD SINE UTFLUKTER»:
Ismåka er en nøkkelart for Arktis. Den er hele året knyttet til områder med drivis. Ved å se tilstanden på denne arten finner vi ut hvordan heletilstanden er i dette kalde miljøet. Prosjektet er underlagt Norsk Polarinstitutt som samarbeider med Canadiske og Russiske forskere.
Jeg var 3 uker på Barentsøya og besøkte 3 ismåke kolonier som assistent for Vidar Bakken NP.



Søn. 13. mars:         VANNFUGLTELLING.
Se beskrivelse over (Søn. 10. januar) Kontakt Hans Kristian Fjeldsgård innen fredag 5. mars dersom du ønsker å delta.

Ons. 30. mars:         Vannrikseprosjektet i Ørslandskilen, Høvåg
            Vi får besøk av Sven Rislaa. Han har i en årrekke drevet med fôring og tilrettelegging for å hjelpe vannriksene i distriktet.
            Hvordan det har gått får du høre mer om i kveld  

Søn. 24. april:          Tur Søgne
                                    Vårsola burde være på plass, og igjen legger vi turen til Søgnejordet.  Du bør avse søndagen i området som er et av de beste i vårt distrikt på fugleliv om våren. Mange fuglearter benytter kulturlandskapet som en mellomstasjon på sin ferd videre.
                                    Frammøte ved garasjene i Salemsveien ved Søgnejordet             kl. 08.00. Turledere: Børge Mørkve-Simonsen og Hans Kristian Fjeldsgård

Hjemmeside og internett:

Foreningen har etablert en blogg der du kan dele fuglestoff og opplevelser med andre. Program, aktiviteter og annet stoff vil bli lagt ut på bloggen. Adressen til foreningsbloggen http://kattugle.blogspot.com/
Ellers kan du fremdeles besøke siden på internett: www.piplerka.info


Registrering av fugleobservasjoner:

Vi oppfordrer alle til å legge inn fugleobservasjoner nærområdet. Gå inn og registrer deg på www.artsobservasjoner.no/fugler  og legg inn dine observasjoner. Dette er viktig i forhold til foreningens bevaring av sårbare områder.


FOTOKONKURRANSE

For å få til mer aktivitet blant medlemmene av lokallaget, blir det også i år kåring av beste innsendte bilde i div kategorier: ”Årets fuglebilde (situasjonsbilde og da av norske fugler)”,  ”Årets turbilde” og ”Et bilde trukket ut fra alle innsendte bidrag”.  Avstemning på årsmøtet i januar.
Årets "Kryssere" blir også kåret denne kvelden.

Bildene mailes til rolf.sunde@vabb.no
Gavekort til vinnerne.  Premieutdeling på Årsmøtet.



NOF Kristiansand og omegn har en lokal ”bombevarsler”

Den fungerer ved at dere sender en SMS til 90272577 med det dere ønsker å meddele. Administrator av telefon videresender så meldingen til alle som har meldt seg på meldingslista. Husk å skrive navn og telefonnummer på alle meldinger. Det vil koste kr. 100,- pr.år å være med på meldingslista. For å bli med må dere sende ei melding til 90272577 og oppgi navn og mail adresse. Dere vil så få en mail med betalingsinformasjon. Vi håper at mange blir med slik at vi kan få til et raskt og effektivt lokalt varslingssystem.


NB! Oppfordring til alle medlemmer med e-post adresse som IKKE mottar mail:
Dersom du har e-post adresse; knytt deg til oss og motta rask info fra foreningen.
Registrer din e-post adresse hos oss ved å sende en mail til hafj2@hotmail.com



STYRET I 2014
Leder:
Rolf Sunde
Tlf. 41 93 16 23
rolf.sunde@vabb.no
Nestleder:
Hans Kristian Fjeldsgård
Tlf. 47 65 75 08
Sekretær:
Børge Mørkve Simonsen
Tlf. 47 75 22 78
boerge81@hotmail.com
Kasserer:
Øyvind Fjeldsgård
Tlf. 45 21 81 78
Styremedlem:
Jan Ivar Eeg
Tlf. 38 02 42 77 / 91 57 30 44
Styremedlem:
Jan Michaelsen
Tlf. 950 31 329
janmicha@broadpark.no
Varamedlem:



Varamedlem:
Petter Zahl Marki
Tlf. 95 73 92 49

Kontingent kun kr. 200,- pr. år inkl. medlemsbladet Piplerka. Familiemedlemskap kr. 250,- .
NOF Kristiansand og omegn lokallag, Postboks 355, 4663 Kristiansand S.

Styret ønsker nye og gamle medlemmer hjertelig velkommen til møter og turer.

Alle medlemsmøtene (dersom ikke annet er oppgitt) vil bli holdt på Agder Naturmuseum, Gimle Gård, Gimleveien 23. Tidspunkt kl 18.30 presis. (Normalt holder vi på til ca. kl. 21.00.)  Enkel servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar